LA EDUCACIÓN EN ABRERA Y POLÍTICA
José Antonio Marina (profesor, filósofo, conferenciante, fundador de la Universidad de Padres, escritor de más de 50 libros sobre educación...), uno de los mejores talentos que tenemos en España sobre Educación, suele decir en algunas de sus conferencias que: " La política es a la educación lo que la mixomatosis es a los conejos: no deja ni uno solo vivo".
En esta web nuestra opinión es más positiva, si nos referimos a la política local. Estamos convencidos de que los políticos de Abrera (que son vecinos nuestros), si quieren, sí que pueden hacer mucho más que lo hecho hasta ahora en Educación a nivel municipal. Para trabajar en una mejora educativa en Abrera (especialmente en lo que nosostros llamamos el software de la educación), para poner en marcha una MOVILIZACION EDUCATIVA MUNICIPAL a nivel de Abrera, para trabajar por el fomento del talento entre los estudiantes de Abrera, para potenciar una mejor formación de los padres y madres, para hacer campañas de sensibilización sobre la educación...
Pero lo mejor es que los padres y madres que estén interesados en tener más información sobre el tema y construirse su propia opinión, si lo desean, pueden leer diferentes materiales sobre el binomio EDUCACIÓN/POLÍTICA.
Nosotros ponemos aquí unos pocos de dichos materiales:
-
"Educación y política: notas para pensar más allá de las dicotomías". http://pijamasurf.com/2013/03/educacion-y-politica-notas-para-pensar-mas-alla-de-las-dicotomias/
-
Paulo Freire y sus diferentes libros y artículos sobre Educación y Política. En el siguiente enlace (al que corresponde una imagen que hay más abajo) nos hacen una reseña del libro de Paulo Freire "Política y Educación": http://books.google.es/books/about/Pol%C3%ADtica_y_educaci%C3%B3n.html?id=TBC6eRj_Pl8C&redir_esc=y
-
Os invitamos a ver el reportaje "La Educación como arma política" en la web de LA SEXTA (ver también la captura de pantalla adjunta) en el siguiente enlace. http://www.lasexta.com/programas/sexta-columna/educacion-como-arma-politica_2013061400283.html




COMENTARIOS SOBRE EL FRACASO DEL SISTEMA EDUCATIVO ESPAÑOL
En el siguiente enlace correspondiente a la web de la Central Sindical CSI-F
hemos extraido el texto siguiente de un artículo titulado: Els Professors Espanyols, els menys culpables del Fracàs Educatiu"
"...Els informes internacionals insisteixen que els nivells de competència dels alumnes espanyols deixen molt a desitjar, deixant en evidència la incapacitat (incompetència) dels responsables educatius, i per extensió dels nostres governants, que anteposen els seus interessos partidistes als dels ciutadans.
Els plans d’estudi i els sistemes educatius espanyols són dissenyats, elaborats i aprovats pels polítics, sense pràcticament cap intervenció dels professionals de l'Ensenyament; no obstant això, encara falta que per primer cop un responsable educatiu demani perdó o mostri penediment per la seva mala gestió, així com per les seves conseqüències negatives. És més fàcil culpar al professorat i qüestionar la seva formació acadèmica.
No per molt repetir els problemes, aquests es resoldran. Als problemes cal buscar solucions, i aquestes passen per la detecció de les causes i la participació real de tots els sectors de la comunitat educativa. Des de l’arribada de l'actual Govern no ha existit participació alguna. Ha desaparegut absolutament la negociació col·lectiva i han carregat les tintes sobre la tasca i la professionalitat dels docents, víctimes d’aquesta situació.
Entre les causes dels pobres resultats que segons els diferents informes internacionals obtenen els nostres alumnes estan la inestabilitat del sistema educatiu (canvi legislatiu cada vegada que canvia el Govern), les deficiències dels plans d’estudi, la insuficient implicació de les famílies en el procés educatiu, el desinterès i el descoratjament dels alumnes, que manquen d’expectatives laborals, etc.
La solució al problema educatiu passa per un Pacte d'Estat que doni estabilitat i reconeixement de la tasca docent. No hi ha dubte de que el professorat és la pedra angular en aquest projecte, i que sense comptar amb ell l’educació no millorarà. Les seves condicions laborals i professionals vénen sofrint els últims anys una greu deterioració com a conseqüència de les contínues retallades i de les mesures dels RD 14/2012 i 20/2012, que suposen més responsabilitats, més treball i menys salari..."




